Home Συλλογές Βάσεις Δεδομένων
GreekEnglish (United Kingdom)
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017
 
 

Βάσεις Δεδομένων

Η Βιβλιοθήκη του Γ.Π.Α. προσφέρει πρόσβαση σε ένα σημαντικό αριθμό βάσεων δεδομένων. Η συλλογή της, η οποία έχει διευρυνθεί λόγω της συνεργασίας της με άλλες πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και της συμμετοχής της στην κοινοπραξία των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link), περιλαμβάνει βάσεις δεδομένων βιβλιογραφικές, στατιστικών στοιχείων και άλλων πληροφοριακών πηγών.

Οι βάσεις καλύπτουν ευρύ φάσμα της γεωπονικής επιστήμης, καθώς και άλλων επιστημών όπως η μηχανική, τα μαθηματικά, οι οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες, η βιολογία, η ιατρική, το μάρκετινγκ, η διοίκηση επιχειρήσεων κ.ά.

Οι βάσεις δεδομένων είναι προσβάσιμες μέσω του παγκόσμιου ιστού και προσφέρονται είτε δωρεάν για όλους τους χρήστες είτε με ελεγχόμενη πρόσβαση μόνο για τους χρήστες του δικτύου του Γ.Π.Α.

Τα μέλη της Βιβλιοθήκης μπορούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων (π.χ. από τον Η/Υ στο σπίτι) μέσω της υπηρεσίας ασφαλούς πρόσβασης μέσω εικονικού δικτύου (VPN).

* Η Βιβλιοθήκη οργανώνει σεμινάρια για τη χρήση των βάσεων δεδομένων και την αναζήτηση βιβλιογραφίας σε αυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε:
Δέσποινα Ξανθοπούλου, τηλ. 210-5294273, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περιγραφή τρόπου πρόσβασης
 
Δοκιμαστική πρόσβαση
 
Διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο
 
Η βάση απαιτεί κωδικό πρόσβασης
 
Πρόσβαση μόνο για τους χρήστες του δικτύου του Γ.Π.Α.
 
 

Τίτλος

Τύπος Βάσης

Περιγραφή

REAXYS

- Η βάση REAXYS είναι ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει την εμπειρική διερεύνηση χημικών ενώσεων, τις ιδιότητες και τις αντιδράσεις ώστε να διευκολύνει το σχεδιασμό χημικών συνθέσεων.

ΗΜΗΤΡΑ: Φυτική & Ζωική παρ/γή, Κτην/φία, Αλιεία, Τρόφιμα
(Διάθεση από το ΕΚΤ)

Βιβλιογραφική

Η βάση περιλαμβάνει άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά που εκδίδονται από το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., Αγροτική Έρευνα) καθώς και σε άλλα ελληνικά (Γεωπονικά, Κτηνοτροφία και Ανάπτυξη, Γεωτεχνικά Επιστημονικά Θέματα κ.ά.) και ξένα περιοδικά από το 1975 ως το 2000. Επίσης περιλαμβάνει περιλήψεις ανακοινώσεων από διάφορα συνέδρια, συναντήσεις και workshops σχετικά με την Αγροτική Έρευνα.

ΕΘΙΑΓΕ: Ελληνική Δασοπονία & Φυσικό Περιβάλλον
(Διάθεση από το ΕΚΤ)

Βιβλιογραφική

Οι εγγραφές αφορούν δημοσιεύσεις για τα δάση και το φυσικό περιβάλλον και καλύπτουν τη χρονική περίοδο 1925-1995. Παραγωγός της βάσης είναι το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. / Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.

Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη
(Διάθεση από το ΕΚΤ)

Βιβλιογραφική

Η θεματολογία της συλλογής καλύπτει κυρίως την οικολογία, το περιβάλλον, τη φύση, τη φυσιολατρεία, την παραδοσιακή γεωργία, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, κα. Επίσης, θέματα πολιτισμού, λογοτεχνίας, λαογραφίας, κοινωνικοπολιτικά, αθλητισμού, αρχαιολογίας, κλπ. Το υλικό είναι κατά 100% ελληνόγλωσσο. Η χρονική περίοδος που καλύπτει το υλικό εκτείνεται απ' το 1840 μέχρι σήμερα. Το σύνολο των εγγραφών αφορά άρθρα περιοδικών.

ΠΕΧΩΤΕΕ - Περιβάλλον, Χωροταξία, Νέες Τεχν/γίες, Ενέργεια
(Διάθεση από το ΕΚΤ)

Βιβλιογραφική

Η βάση περιλαμβάνει ποικίλο υλικό και αφορά την ανθρώπινη δράση για θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τη χωροταξία, τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, την οικολογία, την κοινωνιολογία και την πολιτική επιστήμη.
Χρονική περίοδος: 1975 μέχρι σήμερα. Παραγωγός της βάσης είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΦΙΛΟΤΗΣ

Αναφοράς

Τράπεζα στοιχείων για την ελληνική φύση. Περιλαμβάνει ψηφιακά αρχεία με τοπία, βιότοπους, χάρτες, καθώς και πληροφορίες για την ελληνική χλωρίδα και πανίδα. Παραγωγός είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

EcoLex

Πλήρους Κειμένου

Υπηρεσία πληροφόρησης για την περιβαλλοντική νομοθεσία από τους διεθνείς οργανισμούς FAO, IUCN και UNEP.

EUR-Lex

Πλήρους Κειμένου

Η EUR-Lex παρέχει άμεση δωρεάν πρόσβαση στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να συμβουλεύονται την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ περιλαμβάνει, ειδικότερα, τις Συνθήκες, τη νομοθεσία, τη νομολογία και τις προπαρασκευαστικές πράξεις.

FAOSTAT

Στατιστικών δεδομένων

On line πολύγλωσση ΒΔ, η οποία παρέχει διεθνή στατιστικά στοιχεία στους κλάδους της γεωργίας, αλιείας, δασοπονίας και διατροφής.

The Greek Vitis Database

Αναφοράς

Η βάση περιλαμβάνει καταγραφή των ελληνικών ποικιλιών της αμπέλου μέσω αμπελογραφικών και γενετικών δεδομένων. Η βάση δημιουργήθηκε από το εργαστήριο Φυσιολογίας Φυτών και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Scitopia

(Διεκόπη η δωρεάν λειτουργία της πύλης.)

Βιβλιογραφική + πλήρες κείμενο

Καλύπτει θέματα που αφορούν στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία. Περιλαμβάνει άρθρα περιοδικών, πρακτικά συνεδρίων, ευρεσιτεχνίες και κυβερνητικά έγγραφα.

ΦυτοΠροστατευτικά

(Πρόσβαση μόνο από έναν Η/Υ στη Βιβλιοθήκη)

Αναφοράς

Βάση δεδομένων με τα γεωργικά φάρμακα που είναι εγκεκριμένα και διατίθενται στην Ελλάδα.

Acta Horticulturae books

(Διακοπή πρόσβασης στο πλήρες κείμενο. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει τους τόμους του 2011 σε έντυπη μορφή.)

Πλήρους κειμένου

Πρόσβαση στο πλήρες κείμενο των τόμων της σειράς Acta Horticulturae από το 1963 έως το 2011.

ASABE TECHNICAL LIBRARY

(Διακοπή πρόσβασης λόγω μη ανανέωσης των τίτλων των περιοδικών για το 2012.)

Πλήρους κειμένου Πρόσβαση στις εκδόσεις (περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, βιβλία, κα.) της American Society of Agricultural and Biological Engineers.

MathScinet

Βιβλιογραφική + πλήρες κείμενο

Εκτενής βιβλιογραφική βάση δεδομένων που καλύπτει την παγκόσμια βιβλιογραφία στον τομέα των Μαθηματικών. Παραγωγός της βάσης είναι η American Mathematical Society. (Οδηγός Χρήσης)

OCLC FirstSearch

Βιβλιογραφική + πλήρες κείμενο

Πρόσβαση πλέον μόνο στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων ECO. Είναι συνδρομή του Heal-LInk.

Scopus

Βιβλιογραφική + πλήρες κείμενο

Πρόσβαση στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων του Elsevier με ταυτόχρονη αναζήτηση σε περισσότερους από 14.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών. Παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης με το πλήρες κείμενο του άρθρου, όταν αυτό αποτελεί συνδρομή του HEAL-Link. Η βάση Scopus περιλαμβάνει επίσης citation indexes, δηλαδή τις βιβλιογραφικές αναφορές των άρθρων των επιστημονικών περιοδικών που αποδελτιώνει η βάση σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Web of Science (WoS)

Βιβλιογραφική + πλήρες κείμενο

Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα το οποίο παρέχει πρόσβαση στις ακόλουθες βιβλιογραφικές βάσεις:
- Science Citation Index Expanded, 1970-
- Social Science Citation Index, 1970-
- Arts & Humanities Citation Index, 1975
Επίσης περιλαμβάνει το citation index, δηλαδή τα "cited references" των επιστημονικών περιοδικών που αποδελτιώνουν οι βάσεις.

Wilson Web
(OmniFile Full Text Select)

Βιβλιογραφική + πλήρες κείμενο

Πλήρες κείμενο σε περισσότερους από 1600 τίτλους περιοδικών, συνοδευόμενο από βιβλιογραφικά δεδομένα και επιτομές από βάσεις περιοδικών εκδόσεων του Wilson. Είναι συνδρομή τουHeal-Link.