Home Συλλογές Βάσεις Δεδομένων
GreekEnglish (United Kingdom)
Σάββατο, 14 Δεκέμβριος 2019
 
 

Βάσεις Δεδομένων

Η Βιβλιοθήκη του ΓΠΑ παρέχει πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό βάσεων δεδομένων. Η συλλογή της, η οποία έχει διευρυνθεί λόγω της συνεργασίας της με άλλες πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, φορείς και με τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link), περιλαμβάνει βάσεις δεδομένων βιβλιογραφικές, στατιστικών στοιχείων και άλλων πληροφοριακών πηγών.

Οι βάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της γεωπονικής επιστήμης, αλλά και άλλων επιστημών όπως η μηχανική, τα μαθηματικά, οι οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες, η βιολογία, η ιατρική, το μάρκετινγκ, η διοίκηση επιχειρήσεων κ.ά. Είναι προσβάσιμες μέσω του παγκόσμιου ιστού και προσφέρονται είτε δωρεάν για όλους, είτε με ελεγχόμενη πρόσβαση μόνο για τους χρήστες του δικτύου του ΓΠΑ.

Τα μέλη της Βιβλιοθήκης μπορούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση (π.χ. από τον Η/Υ στο σπίτι) με την υπηρεσία ασφαλούς πρόσβασης μέσω εικονικού δικτύου (VPN). Παράλληλα, στη βάση Scopus και γενικά στις υπηρεσίες του εκδοτικού οίκου Elsevier, μπορούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση και μέσω του λογισμικού Shibboleth (οδηγός χρήσης).

* Η Βιβλιοθήκη οργανώνει σεμινάρια για τη χρήση των βάσεων δεδομένων και την αναζήτηση βιβλιογραφίας σε αυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε:
Δέσποινα Ξανθοπούλου, τηλ. 210-5294273, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περιγραφή τρόπου πρόσβασης

 

 
Δοκιμαστική πρόσβαση
 
Ελεύθερη πρόσβαση
 
Απαιτείται κωδικός πρόσβασης
 

Πρόσβαση στους χρήστες ΓΠΑ

 
 

Τίτλος

Τύπος

Περιγραφή

ΔΗΜΗΤΡΑ: Φυτική & Ζωική παρ/γή, Κτην/φία, Αλιεία κ.α.
(Διάθεση ΕΚΤ)

Βιβλιογραφική

Η βάση περιλαμβάνει άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά που εκδίδονται από το ΕΘΙΑΓΕ καθώς και σε άλλα (Γεωπονικά, Κτηνοτροφία και Ανάπτυξη, Γεωτεχνικά Επιστημονικά Θέματα κ.ά.) και ξένα περιοδικά από το 1975 ως το 2000. Επίσης περιλαμβάνει περιλήψεις ανακοινώσεων από διάφορα συνέδρια, συναντήσεις και workshops σχετικά με την Αγροτική Έρευνα.
Βιβλιογραφική
Οι εγγραφές αφορούν δημοσιεύσεις για τα δάση και το φυσικό περιβάλλον και καλύπτουν τη χρονική περίοδο 1925-1995. Παραγωγός της βάσης είναι το ΕΘΙΑΓΕ / Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.

Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη
(Διάθεση ΕΚΤ)

Βιβλιογραφική

Η θεματολογία της συλλογής καλύπτει την οικολογία, το περιβάλλον, τη φύση, τη φυσιολατρεία, την παραδοσιακή γεωργία, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, κα. Επίσης, θέματα πολιτισμού, λογοτεχνίας, λαογραφίας, κοινωνικοπολιτικά, αθλητισμού, αρχαιολογίας, κλπ. Το υλικό είναι κατά 100% ελληνόγλωσσο. Η χρονική περίοδος που καλύπτει το υλικό, εκτείνεται απ' το 1840 μέχρι σήμερα. Το σύνολο των εγγραφών αφορά άρθρα περιοδικών.

ΠΕΧΩΤΕΕ - Περιβάλλον, Χωροταξία, Ενέργεια
(Διάθεση ΕΚΤ)

Βιβλιογραφική

Η βάση περιλαμβάνει ποικίλο υλικό και αφορά στην ανθρώπινη δράση και σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τη χωροταξία, τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, την οικολογία, την κοινωνιολογία και την πολιτική επιστήμη. Η χρονική περίοδος που καλύπτει εκτείνεται από το 1975 μέχρι σήμερα. Παραγωγός της βάσης είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΦΙΛΟΤΗΣ

Αναφοράς

Τράπεζα στοιχείων για την ελληνική φύση. Περιλαμβάνει ψηφιακά αρχεία με τοπία, βιότοπους, χάρτες, καθώς και πληροφορίες για την ελληνική χλωρίδα και πανίδα. Παραγωγός είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

EcoLex

Πλήρους Κειμένου

Υπηρεσία πληροφόρησης στην περιβαλλοντική νομοθεσία από διεθνείς οργανισμούς FAO, IUCN, UNEP.

EUR-Lex

Πλήρους Κειμένου

Η EUR-Lex παρέχει άμεση δωρεάν πρόσβαση στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να συμβουλεύονται την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ περιλαμβάνει, ειδικότερα, τις Συνθήκες, τη νομοθεσία, τη νομολογία και τις προπαρασκευαστικές πράξεις.

FAOSTAT

Στατιστικών δεδομένων

On line πολύγλωσση βάση, η οποία παρέχει διεθνή στατιστικά στοιχεία στους κλάδους της γεωργίας, αλιείας, δασοπονίας και διατροφής.

The Greek Vitis Database

Αναφοράς

Η βάση περιλαμβάνει καταγραφή των ελληνικών ποικιλιών της αμπέλου μέσω αμπελογραφικών και γενετικών δεδομένων. Η βάση δημιουργήθηκε από το εργαστήριο Φυσιολογίας Φυτών και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

MDPI

Βιβλιογραφική πλήρους κειμένου

Εκτενής βιβλιογραφική βάση δεδομένων Ανοιχτής Πρόσβασης, σε σχετικά με το ΓΠΑ επιστημονικά πεδία.

(Πρόσβαση από Η/Υ Βιβλιοθήκης)

Αναφοράς

Βάση δεδομένων με τα γεωργικά φάρμακα που είναι εγκεκριμένα και διατίθενται στην Ελλάδα.

MathScinet

Βιβλιογραφική  Πλήρους κειμένου

Εκτενής βιβλιογραφική βάση δεδομένων που καλύπτει την παγκόσμια βιβλιογραφία στον τομέα των Μαθηματικών. Παραγωγός της βάσης είναι η American Mathematical Society. (οδηγός χρήσης)

OCLC FirstSearch

Βιβλιογραφική  Πλήρους κειμένου

Πρόσβαση πλέον μόνο στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων ECO. Είναι συνδρομή του Heal-Link.

Βιβλιογραφική  Πλήρους κειμένου

Πρόσβαση στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων του Elsevier με ταυτόχρονη αναζήτηση σε περισσότερους από 14.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών διαφόρων εκδοτών. Παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης με το πλήρες κείμενο του άρθρου, όταν αυτό αποτελεί συνδρομή του HEAL-Link. Η βάση Scopus περιλαμβάνει επίσης citation indexes, δηλαδή τις βιβλιογραφικές αναφορές των άρθρων των επιστημονικών περιοδικών που αποδελτιώνει η βάση σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας (οδηγός χρήσης)

Web of Science (WoS)

Βιβλιογραφική  Πλήρους κειμένου

Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα το οποίο παρέχει πρόσβαση στις ακόλουθες βιβλιογραφικές βάσεις:
- Science Citation Index Expanded, 1970-
- Social Science Citation Index, 1970-
- Arts & Humanities Citation Index, 1975
 Περιλαμβάνει επίσης, το citation index, δηλαδή τα "cited references" των επιστημονικών περιοδικών που αποδελτιώνουν οι βάσεις.

Wilson Web
(OmniFile Full Text Select)

Βιβλιογραφική  Πλήρους κειμένου

Πλήρες κείμενο σε περισσότερους από 1600 τίτλους περιοδικών, συνοδευόμενο από βιβλιογραφικά δεδομένα και επιτομές από βάσεις περιοδικών εκδόσεων του Wilson. Είναι συνδρομή του Heal-Link.